Oksekraft – Hønsekraft og Hønsefrikasse i samme slengen

Ingen kommentarer til Oksekraft – Hønsekraft og Hønsefrikasse i samme slengen

Oftere og oftere har jeg blitt minnet om hvor bra det er med kraft – koke sin egen kraft med masse næring. For det første er det et produkt som er laget fra bunnen av og kan erstatte buljongterninger. Men det at det også er med å tilføre Collagen, som er veldig bra for oss voksne damers hud (greit å forebygge litt rynker når man kan og ikke er fan av botox og restylan) og i tillegg styrker sensible tarmer. Hmmm… ja da er det vell bare å sette igang da!

I dag fikk jeg min kjære kokke mann Andrew (ta gjerne en titt på facebooksiden hans Andrew’s kitchen) til å lage kraft. Vi kjøpte først en høne og en pakke med kraftbein. Så her ble det hønsefrikasse, hønsekraft og oksekraft. 4 middager og kraft som vi har i flere måneder. Kraften skal vi bruke til suppe og sauser, men den ble faktisk så god at den kan gjerne drikkes også.

IMG_4906


Oksekraft

Brun bein og grønnsakene; Løk, gulrøtter, selleri
Sett over i en kjele, dekk til med vann
Når marg beinet har løsnet siles kraften og klareres

IMG_4899

kraft

Oppskrift på HønseKraft
Legg hele høna i en kjele
del opp grønnsaker: Løk, gulrøtter, selleri, 1 timian kvist og laurbærblad
Kok i 4-5 timer, skummes under veis – ta av skummet som er på toppen.
kok til alt kjøtt løsnes fra beinet
Siles
og klareres

kraft
Hønsefrikasse
Frese løk i en panne med smør eller rapsolje
2-3 ss mel
Lag en jevning
Hell over hønsekraften
Tilsett rot grønnsaker – kokes til de er møre
Tilsett hønsekjøtt
Smak til med salt og pepper og persille
Tilsett evt frosne erter

Hønsefrikasse

Greit å fryse ned noen middager.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.