Gulrotkake

Ingen kommentarer til Gulrotkake

Dette er min absolutte favoritt kake. Den baker jeg om igjen og om igjen…og jeg er sikker på at det blir din favoritt også…Prøv den davell 😉
Også er den uten mel og melk.

Gulrotkake

3 egg

120 g fint mandelmel (dette får du kjøpt i helsekostforretninger)

1 ts bakepulver

1 ts natron

1 ts kanel

1 ts kardemomme

1 ts ingefærpulver

1 dl klaret smør (eller nøytral olje)

5 dl revet gulrot

100 g grovhakkede valnøtter (eller andre nøtter som du liker)

150 g kokossukker (dette får du kjøpt i helsekostforretninger. Egner seg supert til baking. Lav GI). Er du mer komfortabel med andre sukkererstatninger, prøver du deg frem med det.

revet appelsinskall av 1/4 appelsin

1 neve grovhakkede tørkede aprikoser

Til glasuren:

Saft fra 1 appelsin

6 ss kokossukker

6 ss vann

Slik gjør du:

Visp egg og kokossukker til eggedosis. Bland inn de tørre ingrediensene. Rør inn klaret smør, gulrøtter, nøtter og aprikoser.

Kle en rund kakeform (22-24 cm i diameter) med bakepapir og helle røren i formen. Stek ved 175 grader i 40 minutter. Avkjøles på rist.

Glasuren: Kok opp kokossukker, vann og appelsinsaft. Kok inn til en tykk sirup og pensle toppen på kaken med dette. Bruk alt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.