Det er SOMMERSOLVERV

Det er SOMMERSOLVERV – Tid for å feire sommeren og manifestere dine ønsker

I dag (20.06.23 kl 22.51) står solen på sin høyeste posisjon på himmelen. Dette er starten på sommeren og den lyseste dagen i året. Og en dag da vi kan oppleve oss mer i harmoni med energiene rundt oss. Det har også blitt sagt at på denne dagen er sløret mellom denne verdenen og høyere dimensjoner på sitt tynneste. Nyt denne dagen i naturen og se sommeren blomstre, hør humlene suse, kjenn på vannet og kjenn solstrålene som gir deg ny inspirasjon og energi.

Sommersolverv er en av de sterkeste og mest kraftfulle dagene. Perfekt dag å manifestere dine ønsker. På denne dagen er det åpning for endringer og nye begynnelser. Vi starter en ny årstid – Sommeren. Åpne opp døren til lyset og kjærligheten med godhet og åpenhet til det du møter.

Bruk denne sterke energien fra sommersolverv til å finne frem dine drømmer og manifestere de. For ditt prosjekt eller din livskraft. Takk for alt det som du allerede har i livet ditt! Ta valg med hjertet og som gir deg gode følelser!

Manifester dine ønsker

 • Se for deg at det allerede har skjedd
 • Bruk alle sansene
 • Se det for deg med masse kjærlighet
 • Kjenn på den gode følelsen
 • Hvordan kjennes det?
 • Hører du noe?
 • Lukter du noe?
 • Bare vær i det
 • Integrer dette i hele deg og la det fylle deg
 • Og vit at dette kanskje allerede er oppfylt
 • Kjenn på gleden, som om dette allerede er oppfylt

Da vil jeg bare ønske deg en god sommersolverv og at alle dine ønsker blir oppfylt!

Hvordan holde kanalen for livs energi åpen

Naturen er magisk

For å holde kanalen for livs energi åpen, kan du utforske ulike metoder og praksiser som er kjent for å øke og opprettholde energiflyten. Her er noen tips:

 1. Meditasjon og pusteteknikker: Regelmessig meditasjon og pusteøvelser kan bidra til å holde kanalen åpen og energien flytende. Dyp pusting kan bidra til å frigjøre blokkeringer og øke følelsen av vitalitet.
 2. Energibehandlinger: Utforsk alternative helbredelsesmetoder som Reiki healing, for å balansere energisystemet ditt og opprettholde en åpen kanal for energi.
 3. Sunn livsstil: Sørg for å spise et balansert kosthold, drikke nok vann, få regelmessig mosjon og nok søvn. En sunn livsstil bidrar til å opprettholde en god energiflyt i kroppen.
 4. Kontakt med naturen: Tilbring tid utendørs og vær i kontakt med naturen. Naturen har en naturlig helbredende effekt og kan bidra til å fornye og forsterke din egen energi.
 5. Kreativitet: Engasjer deg i kreative aktiviteter som musikk, dans, skriving eller kunst. Disse aktivitetene kan åpne opp for en dypere strøm av energi og vitalitet.
 6. Mindfulness og bevisst tilstedeværelse: Vær bevisst på dine tanker, følelser og kroppslige opplevelser i øyeblikket. Øv deg på å være til stede og akseptere det som er uten å dømme det. Dette kan bidra til å løsne opp blokkeringer og fremme energiflyten.
 7. Positiv tenkning og affirmasjoner: Praktiser positiv tenkning og bruk affirmasjoner for å styrke din indre energi og opprettholde en åpen kanal for positiv energi.

Ved å utforske disse praksisene regelmessig, kan du oppleve en forbedret følelse av vitalitet, balanse og tilstedeværelse i livet ditt.

«Ghost busters»

Spøkelses jegere  og Energirens

Har du opplevd at det kan være vanskelig å finne roen på et hotellrom eller en leid hytte? Du føler at noe er der, energier, noen som går igjen. Kjenner sansene er på vakt og det er vanskelig å slappe helt av?

En av de mest hjemsøkte hoteller i England

Her skal jeg fortelle deg litt om hva jeg opplevde da min mann overrasket meg med å ha leid hotellrom i England. Dette var i England, i byen Gloucester i fjor. Da vi hadde hentet nøkkelen og var på vei opp til rommet, sto det litt informasjon om hotellet. Dette hotellet, The New Inn, var byens eldste hotel og vertshus fra 1300 tallet….. og en av de mest hjemsøkte i England. Å nei tenkte jeg…Ja dette kan jo bli spennende, og jeg som egentlig mest av alt trengte en god natt søvn etter et 3 dagers familieselskap og feiring av et gullbryllup.

The New inn i Gloucester

Barn som går igjen og et gjenferd som ikke liker kvinner

Jeg leste videre….. og det sto at det har blitt observert barn som snakker og en mann (med navn Johannes) som ikke liker kvinner. Og at det hver måned ble arrangert Ghost busters for å samle flere paranormale bevis på The new Inn.

Her er suiten vi bodde i på hotellet

Her kan du lese litt mer om hva du kan bruke for å fange opp paranormal aktivitet .

Det løste seg

Men fordelen ved at jeg fikk lest informasjonen om den paranormale aktiviteten da vi kom, var at jeg kunne rense rommet vi var i.  Så det gjorde jeg. Jeg tok meg god tid til å rense alle rommene i suiten vi var i. Og sov godt hele natten og våknet opp helt uthvilt. Håper jeg ikke ødela businessen for ghost busters teamet fra Glucester…he he..

Lys som slår seg på om natten

Min mann og jeg er ofte på hotell når vi er ute å reiser. Og det er ikke alltid jeg husker å rense rommet for andres energier. Som f.eks på et spa hotell vi var på nå i vinter. Rommet så greit ut (sjekker alltid om det ser rent ut), og vi gikk rett til spa etter at vi sjekket inn. Hadde en hyggelig 3 retters i den fine restauranten. Et fint opphold så langt! Kl 3 på natten våknet jeg…følte at det var noen energier i rommet. Jeg lå våken en stund og tenkte på hva dette var. Har opplevd andres energier, både de som har gått bort og de som har lagt igjen avtrykk. Så det skremte meg egentlig ikke. Ble bare litt nysgjerrig. Mannen min våknet også. Noen minutter etter slo plutselig lyset seg på. Og jeg kjente energien enda sterkere. Klarte å sovne igjen, men dette var en påminnelse på at jeg skal rense hvert eneste sted jeg skal sove på heretter. Dagen etter så vi nærmere på rommet. Døren så ut til å være sparket inn. Det ene speilet var borte. Da vi sjekket ut, nevnte jeg at lyset hadde slått seg på om natten. Noe de bare syns var rart. Men det blir nok ikke det rommet vi skal bo på neste gang vi skal dit.

Energirens

Dessverre er særlig empatiske og sensitive mennesker mest utsatt for andres energier. Andres energier kan tappe deg for energi, gi  deg følelser og tankemønstre som ikke er dine. Mange kan også oppleve paranormale hendelser, da de selv har tatt med seg andres energi i huset. Derfor gir jeg alltid en energirens til mine klienter, før all behandling hvis det er ønskelig.

Du skal også få noen tips hvordan du kan beholde din energi:

 • Visualiser en glasskule som beskytter hele deg. Eller et lys skjold. Der ingenting annet enn positivt kommer igjennom. Si gjerne et mantra eller affirmasjon i tillegg. Som f.eks «Jeg er gudommelig guidet og beskyttet til enhver tid»
 • Daglig meditasjon
 • Puste øvelser
 • Sørg for at du får nok hvile og restitusjon etter aktiviteter.
 • Lag deg gode søvn vaner.
 • Husk du har alltid et valg, du kan si nei. Du må ingen ting.
Energirens taes gjerne før en behandling

Noen tips

Og er du på et hotellrom eller et annet sted, der du føler det er andres energier eller at energien er tung. Det enkleste du kan gjøre er å lufte. Og be om at de energiene som ikke gavner deg, tilhører deg går bort. Og at du er gudommelig guidet og beskyttet til enhver tid.

Beskytt energien din og ta vare på deg selv!

10 Valentins tips til par som ønsker å styrke parforholdet

Hva skal dere på Valentins dagen? Her har dere noen råd til investering og styrking av parforholdet deres.

For å pleie og ta vare på kjærligheten trenger vi tid, god kommunikasjon og dyrke emosjonell intimitet. Her er 10 Valentins tips til par som ønsker å styrke parforholdet og kjærligheten.

For par som ønsker å ta kjærligheten på alvor

 1. Bygg en trygg atmosfære: Sett dere ned i en rolig atmosfære, der dere kan dele tanker og følelser uforstyrret.
 2. Aktiv lytting: Lytt på hva den andre har å si, la partneren din snakke uforstyrret. Prøv å forstå deres perspektiv, bekrefte følelser og unngå å avbryte.
 3. Styrk positiv kommunikasjon: Fokuser på å formidle positive følelser og tanker til hverandre. Hva er du takknemlig for. Gi komplimenter og kommuniser på en konstruktiv måte.
 4. Forstå kjærlighetsspråk: Hva er din partners kjærlighetsspråk og hva er ditt? Identifiser og forstå hverandres primære måter og motta kjærlighet på.
 5. Fremhev styrkene: Hva er deres styrker? Identifiser styrkene deres og bygg videre på de. Gjenkjenn de positive elementene i forholde, og se nærmere på hvordan dere kan bruke de til å støtte hverandre.
 6. Arbeid med konfliktløsning: Hvordan kan dere på best mulig måte uttrykke behov, lytte til hverandre og finne kompromisser.
 7. Fremme empati: Se for deg at du er i partnerens sted. Kan du forstå hvordan din partner føler og oppfatter det? Kan det gi dere en dypere forståelse og tilknytning til hverandre?
 8. Implementer romantiske ritualer:  Oppmuntre hverandre til romantiske ritualer og vaner. Dette kan inkludere regelmessige datoer, små overraskelser eller enkle kjærlige handlinger som bidrar til å opprettholde gnisten i forholdet.
 9. Sett realistiske forventninger: Diskuter og justereventuelle urealistiske forventninger dere kan ha av hverandre. Realisme reduserer skuffelser og konflikter.
 10. Spor fremgang og feir suksess: Oppmuntre hverandre til å reflektere over fremgang og feire små og store suksesser sammen. Dette styrker positivitet og motivasjon for å fortsette å investere i forholdet.

Hvordan få personlig vekst og utvikling med verdier

Verdier

En av de første tingene vi ser på når jeg hjelper klienter til å finne sine ressurser for vekst og utvikling er å finne sine verdier.

Etter å ha jobbet en stund med verdier ser jeg også hvorfor noen lykkes mer enn andre. Og en stor del av det er at de får brukt sine verdier i livet sitt, der de er. Som f.eks en sykepleier som har det å hjelpe andre og gi omsorg, som en av sine verdier. Men som kanskje ikke får brukt den verdien som hun skulle ønske. Pga tidspress, innsparinger, pasientgruppe etc. Etter en stund vil man da kjenne på frustrasjon, miste energi, bli syk kanskje etc. Hadde hun vært på et sted der hun ville fått brukt sine verdier vil det være større mulighet for at hun da heller kjenner på følelser som flyt, glede, økt energi, vekst og en indre følelse av å være på rett sted.

Og når jeg først nevner lykke…ja så er jo det forskjellig fra menneske til menneske. Men et liv i flyt, med gode relasjoner, god helse og at du får brukt dine egenskaper og ressurser på en god måte. Det er noe mange vil oppfatte som lykke. Hva er lykke for deg?

Når du har tydeliggjort deg dine verdier er det også lettere å bruke de som en rettesnor i hverdagen og når du er i press. Du tar bedre valg og det blir lettere å prioritere og si nei til det som ikke passer. Her skal du få en historie om verdier og det å være på rett sted.

En historie om verdier

Før han døde, sa faren til sønnen “Her er en klokke som din bestefar ga meg. Den er nesten 200 år gammel. Før jeg gir den til deg, gå til smykkebutikken i sentrum. Si til dem at jeg vil selge den, og se hvor mye de tilbyr deg. «

Sønnen gikk til smykkebutikken, kom tilbake til faren og sa; «De tilbød 1.500,- fordi den er så gammelt.»

Faren sa; «Gå til pantebutikken.» Sønnen gikk til pantebutikken, kom tilbake til faren og sa; «Pantebutikken tilbød 100,- fordi den ser så slitt ut.»

Faren ba sønnen sin om å gå til museet og vise dem klokken. Han dro til museet, kom tilbake og sa til sin far «Kuratoren tilbød  5.000.000,- for at denne svært sjeldne klokka skulle inngå i deres dyrebare antikke samling».

Faren sa; “Jeg ønsket å fortelle deg at riktig sted verdsetter deg på riktig måte. Ikke befinn deg på feil sted og bli sint hvis du ikke blir verdsatt. De som kjenner verdien din, er de som setter pris på deg.

«Ikke vær på et sted der ingen ser hva du er verdt «. Og ta gode valg som gjør deg glad!

Innkalling til styremøte

Innkalling til styremøte

Sak: Planlegging av 2024 og ditt liv.

Sted:  Zoom/over nett

Hva gjør du når du lever det livet din sjel ønsker, og det du er ment for? Bli med å skap ditt liv og nå dine mål. Det har vist seg at de som skriver ned sine mål og  planlegger veien dit, har mye større sjanse for å lykkes.  Planlegg livet ditt før noen andre gjør det. Bli med på workshop og planlegg for suksess, det livet du ønsker.

Min visjon er å bidra til at alle mennesker får tilgang til sine ressurser og kan bruke de i harmoni med seg selv og i verden.

Workshop :

Skap ditt liv og nå dine mål: I løpet av livet kan mye endre seg. Også våre mål. Derfor setter jeg alltid av litt tid to ganger i året og planlegger neste halvår. Vil du være med å sette deg nye mål, fullføre dine drømmer og visjoner.  (Hvorfor vente?) Vi starter med å lage en plan i forhold til dine grunnlegende verdier og interesser. Noen tar også en årlig sjekk om mål og verdier fortsatt er riktig. Eller om noe må justeres på.

Her viser jeg deg verktøy og coacher  deg slik at du finner dine  verdier og når dine mål.  Bli med og bruk tid for deg og fremtiden din. Du har hørt den om at hvis ikke du planlegger og setter deg dine mål, på hva du skal. Da gjør noen andre det. Ta styring på ditt eget liv! Hvis du fikk de verktøyene og ressursene du trenger til å skape deg det livet du drømmer om. Hva skjer i livet ditt da?

Hvorfor sette mål og hva er fordelen med det?

Det kan du lese mer om her

Filmer for deg som er interessert i psykologi

11 filmer om samtaleterapi som alle psykologientusiaster burde se

Denne høsten har jeg begynt å studere psykologi og innimellom fagbøker blir det gjerne noen gode filmer. Her har jeg samlet noen filmer som handler om psykologifaget. Mange forfattere, filmskapere og tv produsenter bruker gjerne terapisituasjonen og psykologi i det de lager. Og fortellingene har på mange måter formet samfunnets forestilling om psykologisk behandling. Du vil se stereotypier og fordommer, men også klokskap og kunnskap.

I disse filmene finner du alt fra psykologisk dramatikk og nervepirrende thrillere, til romantiske tåreperser og lettbeinte komedier. Det eneste fellestrekket ved alle filmene er at de benytter psykoterapi som et ledemotiv.

Her har du 11 filmforslag:

1. Spellbound (1945)

Dr. Constance Petersen (Ingrid Bergman) er en ung, vakker og brilliant psykoanalytiker. Hverdagen hennes blir snudd på hodet da en ny direktør begynner å jobbe på Green Manors, det psykiatriske sykehuset hvor hun er ansatt.

Constance oppdager at den nye sjefen (Gregory Peck) ikke er den han utgir seg for å være. Hun blir nødt til å bruke alle redskapene i den psykoanalytiske verktøykassa for å komme til bunns i saken. Mer skal jeg ikke røpe, slik at jeg ikke ødelegge spenningskurven som regissør Alfred Hitchcock så mesterlig har konstruert.

Det er kun et par scener i Spellbound som fremstiller konvensjonell psykoanalyse. Resten av filmen inneholder en blanding av improvisert terapi, drømmetydning og detektivarbeid. Det er verdt å merke seg at den spanske kunstneren Salvador Dalí har regissert en berømt drømmesekvens i filmen.

2. Freud: The secret passion (1962)

Denne filmen gir en spennende og relativt nøyaktig dramatisering av psykoanalysens tidlige historie.

Filmen skildrer den østerrikske legen Sigmund Freuds (Montgomery Clift) læretid hos den franske nevrologen Jean-Martin Charcot og hans samarbeid med den tyske nevrofysiologen Josef Breuer. Handlingen avsluttes med en klimaktisk scene hvor Freud lanserer sin teori om ødipuskomplekset foran et kritisk kollegium.

Store deler av handlingen fokuserer på Freuds utvikling av den psykoanalytiske metoden i samarbeid med pasienten Cecily Koertner (Susannah York), en karakter som åpenbart er inspirert av Anna O. De to hovedkarakterene dykker dypt ned i underbevisstheten gjennom hypnose, drømmetydning og fri assosiasjon.

Manuset til Freud: The secret passion er delvis utarbeidet av den franske filosofen Jean-Paul Sartre. Sartre trakk seg imidlertid fra samarbeidet grunnet kreative uoverensstemmelser. Hans glitrende orginalmanus kan fortsatt leses i boken The Freud Scenario.

3. One flew over the cuckoo’s nest (1975)

Voldtektsdømte Randle Patrick McMurphy (Jack Nicholson) blir overført til en psykiatrisk avdeling etter å ha simulert psykisk lidelse.

Planen var å unnslippe lange dager med straffearbeid, men Randle blir overrasket da han oppdager at maktbruken på sykehuset er langt mer inngripende enn i fengselet. De innlagte pasientene blir regelmessig utsatt for umenneskelig behandling, ofte av den autoritære sjefsykepleieren Mildred Ratched (Louise Fletcher).

One flew over the cuckoo’s nest gir en gripende skildring av de skadelige effektene av dårlig psykoterapi, og setter et kritisk søkelys på psykiatriens makt over sine pasienter. Filmen regnes som en av de beste filmene som noen gang har blitt laget, og vant hele fem Oscarstatuetter.

4. Ordinary people (1980)

Conrad (Timothy Hutton) har nettopp blitt utskrevet fra en psykiatrisk avdeling etter å ha mottatt behandling i kjølvannet av et selvmordsforsøk. Han får en overraskende kjølig mottakelse av sin egen mor (Mary Tyler Moore); en frigid kvinne som kjemper en innbitt kamp for å opprettholde familiens gode navn og rykte.

Conrad oppsøker derfor støtte hos en uortodoks psykoterapeut som hjelper ham med å bearbeide intense følelser av skyld og skam.

Ordinary people skildrer smerten ved å bli avvist av sine nærmeste, og det helbredende potensialet i den terapeutiske relasjonen. Filmen, som er dirigert av Robert Redford, stakk av med hele fire priser under Oscar-utdelingen i 1981.

5. The prince of tides (1991)

Tom Wingo (Nick Nolte) er en arbeidsledig fotballtrener som strever på hjemmefronten. Han reiser motvillig til New York da han får vite at tvillingsøsteren, Savannah, har forsøkt å ta sitt eget liv.

I New York blir Tom mottatt av Dr. Susan Lowenstein (Barbra Streisand), søsterens psykiater. Dr. Lowenstein ønsker at Tom skal bistå med søsterens behandling, ved å hjelpe henne med å gjenkalle barndommens fortrengte minner. For å greie dette må Tom dykke ned i sin egen barndom – en del av livet han har lært å holde på en armlengdes avstand.

The prince of tides en skikkelig 1990-tallsklassiker, med alt som hører til av vakker filmusikk, het romantikk og blendende solnedganger. De sukkersøte øyeblikkene er derimot balansert mot flere beksvarte scener.

6. Good Will Hunting (1997)

Good Will Hunting inneholder en av de mest berømte fremstillingene av psykoterapi som noen gang har lyst opp det store lerretet.

Filmen følger Will Hunting (Matt Damon), et universalgeni som holdes tilbake av like deler selvhemming og sosial urettferdighet.

Den unge vaktmesteren har et eventyrlig intellekt, men dette intellektet er også drivstoffet som gi næring til hans massive psykologisk forsvarsverk. Den uortodokse psykoterapeuten Sean Maguire (Robin Williams) er den eneste som er i stand til å bryte ned murene som Will har bygget opp.

Good Will Hunting behandler interessante spørsmål om motstand, terapeutisk stil og korrigerende emosjonelle erfaringer. Det skader heller ikke at filmen er utsmykket med fantastiske skuespillerprestasjoner, troverdige karakterer og en medrivende romanse.

7. Analyse this (1999)

Paul Vitti (Robert Di Niro) lever en stressende tilværelse som mafiaboss. Han må komme i kontakt med følelsene sine om han skal overvinne en eskalerende panikkangstlidelse som truer med å ta over livet hans.

Vent! hvem sa panikk? jeg mener selvfølgelig «dizzy-chest-breathing-constricting-attacks», som Vitti foretrekker å kalle det.

Det er duket for komedie av høy kvalitet når en maskulin mafiakultur tørner sammen med en sensitiv terapikultur.

Analyse this er både morsom og underholdende, samtidig som den kommenterer på høyaktuelle problemstillinger i terapirommet. En av grunnene til at filmen er så morsom er fordi den endevender maktforholdet i den terapeutiske relasjonen: Vittis grenseløse oppførsel og truende fremtoning gjør det mildt sagt utfordrende å være en effektiv terapeut.

8. 28 days (2000)

Bryllupsfeiringen til Lily får en brå avslutning da hennes berusede søster, Gwen, snubler over bryllupskaka som bæres inn i festlokalet.

Søsteren (Sandra Bullock) flykter fra åstedet i en stjålet limousin, men kommer ikke langt før hun frontkolliderer med et hus. Hun blir dømt til tvungen avrusning og møter motvillig opp på behandlingssenteret. Mellom ufrivillige sesjoner av heste- og gruppeterapi, blir Gwen etterhvert glad i sine medpasienter og får et nytt perspektiv på livet.

28 days er en hjertevarm film som ikke skygger unna for mørke innslag. Filmen utforsker avhengighet, fornektelse og tilgivelse – og motet som kreves for å bryte ut av destruktive relasjoner.

9. Antwone Fisher (2002)

Denne biografiske filmen forteller historien til Antwone Fisher (Derek Luke), en ung marinesoldat som strever med aggresjonsproblemer. Etter en slåsskamp blir han, mot sin vilje, henvist til Dr. Jerome Davenport (Denzel Washington) for en psykiatrisk evaluering.

Arbeidet beveger seg sakte fremover: Antowne nekter å snakke, og Davenport nekter å avslutte evalueringen. Sakte, men sikkert begynner den unge marinesoldaten å åpne seg opp slik at seeren får et innblikk i hans tøffe barndomsår.

Antwone Fisher er en «feel-good»-film som utforsker verdien av tydelighet i terapeutrollen og viktigheten av å være kjent med sitt eget opphav.

10. Anger management (2003)

Det er ikke bare sinte mennesker som har aggresjonsproblemer. Det kan være vel så ille å ha et fobisk forhold til naturlig aggregasjon og sunn selvhevdelse.

Dave Buznik (Adam Sandler) er en slik person. Han har blitt tråkket på og utnyttet hele livet. Etter et ukontrollert sinneutbrudd blir Dave dømt til tvungen behandling hos den uortodokse terapeuten Buddy Rydell (Jack Nicholson): Terapien er non-stop, 24 timer i døgnet, og Dr. Rydell er sannsynligvis mer hjelpetrengende enn pasientene sine.

Anger management er en farselignende komedie med absurde situasjoner og grovkornet humor. Filmen skildrer enkelte innslag av gruppeterapi, samt Dr. Rydells særegne form for eksponeringsterapi.

11. 50/50 (2011)

27 år gamle Adam Lerner (Joseph Gordon-Levitt) har blitt diagnostisert med en ondartet kreftsvulst i ryggraden. Sjansen for overlevelse er femti-femti.

For å mestre den store omveltningen i livet blir han henvist til samtaleterapi i regi av sykehuset. Her møter han Katherine (Anna Kendrick), en 24 år gammel PhD-student som fortsatt ikke er komfortabel med terapeutrollen. Adam er hennes tredje pasient.

50/50 følger tett på hverdagen til Adam mens han forsøker å overleve cellegift, tilpasse seg sykerollen og akseptere sin egen dødelighet. Filmen beveger seg lettbeint mellom rørende, realistisk og humoristisk.

Terapeutisk usikkerhet og grenseoppgangene mellom private og profesjonelle relasjoner, er to av problemstillingene som utforskes i filmen.

Snurr film …… og forresten har du noen forslag til filmer?

Energihagen i Allers med Skogsbading

Reduser stress og tanker med skogsbading – Altfor mange av oss lever et stressende liv som vi ikke er skapt for. Her kan naturen hjelpe deg å roe ned.

Vår helbredende skog

Studie etter studie, mange av dem japanske og koreanske, viser at å oppholde seg ute i naturen er både helsebringende og helbredende. Nå kalles dette området innen forskerkretser for «forest medicine», altså skogsmedisin.  

Kort kan man si at nytten ved forskjellige aktiviteter, som å røre på seg eller slappe av, blir forsterket hvis du flytter dem ut i naturen: 

 • Blodtrykket går ned. 
 • Innholdet av stresshormoner i kroppen synker. 
 • Immunitetsforsvaret blir forsterket. 
 • Du føler deg mer opplagt og blir mer fokusert. 
 • Du sover bedre. 

Ønsker du å lese mer om skogsbading Se her

The Art of Life

Kurs med tema for høyere livskvalitet

«The Art of Life»

Kurs med tema for høyere livskvalitet.

Hvem er du? Hva gjør deg unik? Hva gir deg glede? Hvordan kan du ta de beste valgene for deg?

Vi har alle et ønske om å bli sett. Dette kurset handler om å tørre å se seg selv, la andre se hvem du er. Ta vekk barrièrene og vi skal leke med tanker, følelser og energier.

Passer for deg som: Ønsker en positiv endring i livet – Vil øke din intuisjon – Komme i bedre kontakt med deg selv – Kunne ta de beste valgene – Ønsker en høyere livskvalitet-Styrket Intuisjon/magefølelse- Økt Kreativitet og glede. Styrk din indre veileder!

Vi starter tirsdag 12.september kl 18-19. Og fortsetter tirsdag 19. og 26. september.

Pris kr 5350,- (for deg som melder deg på før: 15.juli kr 3333,- 20.august, kr 5000,-)

Sted: over nett/Zoom + mail Tid: 3 Tirsdager kl 18-19  Kursholder: Energihagen, Vigdis Settem Påmelding på mail : v@energihagen.no eller Tlf: 91842783 og depositum på kr 1000,-.

Velkommen til Art of Life kurs!

Vakre og meningsfulle Affirmasjoner for å løfte dagen din

Affirmasjon er en positivt formulert frase som du kan gjenta med jevne mellomrom, for eksempel to ganger om dagen, for å skape positive forandringer i livet ditt. Skriv gjerne ned den affirmasjonen du føler vil hjelpe deg og heng det opp et sted der du ser den. F.eks på badespeilet.

Affirmasjonene som jeg har skrevet ned her er fra Louise Hay. Gjennom Louises helbredende teknikker og positive filosofi har millioner lært å skape mer av det de vil ha i livene deres – mer velvære i kropp, sinn og ånd. Jeg håper at akkurat som du sier dine favoritt daglige Affirmasjoner, vil du se at livet ditt forvandles på mer positive og oppløftende måter. Det du fokuserer mer på får du mer av. Eller som Louise Hay sa, kan helbrede livet ditt!

Jeg håper disse positive affirmasjonene fra Louise Hay gir deg komfort, velstand, helbredelse og kjærlighet i livet ditt som de har gjort til mange andre.

Affirmasjon av Lousie Hay

102 Affirmasjoner

 1. Livet elsker meg!
 2. Alt er bra i min verden. Alt jobber med min høyeste godhet. Ut av denne situasjonen vil bare godt komme. Jeg er trygg!
 3. Det er bare en tanke, og en tanke kan endres.
 4. Maktpunktet er alltid i det nåværende øyeblikk.
 5. Hver tanke vi tror er å skape vår fremtid.
 6. Jeg er i ferd med en positiv forandring.
 7. Jeg ser komfortabel ut i speilet og sier: «Jeg elsker deg, jeg elsker deg virkelig.»
 8. Det er trygt å se på.
 9. Jeg tilgir meg selv og setter meg fri.
 10. Som jeg sier ja til livet, sier livet ja til meg.
 11. Jeg går nå utover andres frykt og begrensninger.
 12. Jeg er gudommelig guidet og beskyttet til enhver tid.
 13. Jeg hevder min makt og beveger seg utover alle begrensninger.
 14. Jeg stoler på livets prosess.
 15. Jeg er dypt oppfylt av alt jeg gjør.
 16. Vi er alle familie, og planeten er vårt hjem.
 17. Som jeg tilgir meg, blir det lettere å tilgi andre.
 18. Jeg er villig til å gi slipp.
 19. Dypt i sentrum av mitt vesen er en uendelig kjærlighetsbrønn.
 20. Jeg trives hvor jeg er.
 21. Jeg gleder meg til mirakler i livet mitt.
 22. Alt jeg trenger å vite blir avslørt for meg på akkurat riktig tidspunkt.
 23. Jeg er elsket, og jeg har en indre fred.
 24. Mine lykkelige tanker bidrar til å skape en sunn kropp.
 25. Livet støtter meg på alle mulige måter.
 26. Min dag begynner og slutter med takknemlighet.
 27. Jeg lytter med kjærlighet til kroppens meldinger.
 28. Fortiden er over.
 29. Bare gode ting kan komme til meg.
 30. Jeg er vakker, og alle elsker meg.
 31. Alle jeg møter i dag har de beste hensikter i hjertet.
 32. Jeg jobber alltid med og for fantastiske mennesker. Jeg elsker jobben min.
 33. Å fylle tankene mine med hyggelige tanker er den raskeste veien til helse.
 34. Jeg er sunn, hel og fullstendig.
 35. Jeg er hjemme i kroppen min.
 36. Jeg bruker en del av min tid til å hjelpe andre. Det er bra for min egen helse.
 37. Jeg blir møtt av kjærlighet hvor jeg enn går.
 38. Velvære er den naturlige tilstanden til kroppen min. Jeg er i perfekt helse.
 39. Jeg er smertefri og helt synkronisert med livet.
 40. Jeg er veldig takknemlig for all kjærlighet i mitt liv. Jeg finner det overalt.
 41. Jeg vet at gamle, negative mønstre ikke lenger begrenser meg. Jeg la dem gå med letthet.
 42. I det uendelige liv hvor jeg er, er alt perfekt, helt og fullstendig.
 43. Jeg stoler på min intuisjon. Jeg er villig til å lytte til min intuisjon.
 44. Jeg er villig til å be om hjelp når jeg trenger det.
 45. Jeg tilgi meg selv for ikke å være perfekt.
 46. Jeg hedrer hvem jeg er.
 47. Jeg tiltrekker bare sunne relasjoner. Jeg blir alltid behandlet bra.
 48. Jeg trenger ikke å bevise meg selv til noen.
 49. Jeg kommer fra hjertets kjærlige rom, og jeg vet at kjærlighet åpner alle dører.
 50. Jeg er i harmoni med naturen.
 51. Jeg gleder meg over nye ideer.
 52. I dag kan ingen person, sted eller ting irritere eller irritere meg. Jeg velger å være i fred.
 53. Jeg er trygg i universet og alt liv elsker og støtter meg.
 54. Jeg opplever kjærlighet hvor jeg enn går.
 55. Jeg er villig til å forandre meg.
 56. Jeg drikker mye vann for å rense kroppen min og sinnet.
 57. Jeg velger å se tydelig med kjærlighetens øyne.
 58. Jeg krysser alle broer med glede og letthet.
 59. Jeg slipper ut alt drama fra livet mitt.
 60. Å elske andre er lett når jeg elsker og aksepterer meg selv.
 61. Jeg balanserer livet mitt mellom arbeid, hvile og lek.
 62. Jeg går tilbake til det grunnleggende i livet: tilgivelse, mot, takknemlighet, kjærlighet og humor.
 63. Jeg har ansvaret, jeg tar nå min egen kraft tilbake.
 64. Kroppen min setter pris på hvordan jeg tar vare på det.
 65. Jeg tilbringer tid med positive, energiske mennesker.
 66. Jo mer fredelig jeg er inni meg, desto mer fred må jeg dele med andre.
 67. I dag er en hellig gave fra livet.
 68. Jeg har motet til å leve mine drømmer.
 69. Jeg slipper ut alle negative tanker fra fortiden og alle bekymringer om fremtiden.
 70. Jeg tilgir alle i min fortid som gjorde at jeg opplevde noe vondt. Jeg slipper dem med kjærlighet.
 71. Jeg snakker bare positivt om de i min verden. Negativitet har ingen rolle i livet mitt.
 72. Vi er all evig ånd.
 73. Jeg opptrer som om jeg allerede har det jeg vil ha – det er en utmerket måte å tiltrekke seg lykke i livet mitt.
 74. Jeg liker maten som er best for kroppen min.
 75. Livet mitt blir bedre hele tiden.
 76. Det er trygt for meg å snakke for meg selv.
 77. Jeg bor i mitt eget skapelses paradis.
 78. Perfekt helse er min guddommelige rett, og jeg hevder det nå.
 79. Jeg frigjør all kritikk.
 80. Jeg er på en stadig skiftende reise.
 81. Jeg er takknemlig for min sunne kropp. Jeg elsker livet.
 82. Kjærligheten flyter gjennom kroppen min og helbreder all ubehag.
 83. Min inntekt er stadig økende.
 84. Min helbredelse er allerede i gang.
 85. Det er alltid mer å lære.
 86. Jeg bor nå i uendelig kjærlighet, lys og glede.
 87. Jeg blir mer elskelig hver dag.
 88. Det er nå trygt for meg å frigjøre alle mine barndoms traumer og flytte inn i kjærlighet.
 89. Jeg fortjener alt som er bra.
 90. Jeg oppdager stadig nye måter å forbedre helsen på.
 91. Kjærlighet er alt det er!
 92. Livet mitt blir mer fantastisk hver dag.
 93. I dag er jeg i fred.
 94. Å elske andre er lett når jeg elsker og aksepterer meg selv.
 95. Jeg har det perfekte boarealet.
 96. Jeg har medfølelse for alle.
 97. Jeg stoler på universet for å hjelpe meg med å se det gode i alt og i alle.
 98. Jeg elsker mine familiemedlemmer akkurat som de er. Jeg prøver ikke å endre noen.
 99. Det er nok for alle, og vi vil velsigne og blomstre for hverandre.
 100. Jeg elsker og godkjenner meg selv.
 101. Livet er bra, og sånn er det!
 102. Jeg er ubegrenset i min rikdom. Alle områder av livet mitt er rikelig og tilfredsstillende.

Affirmasjoner for PTSD

Louise Hay har også lagd affirmasjoner for PTSD. Du kan lese flere av de under her.

Jeg er ufarlig for andre og andre er ufarlige for meg. Jeg føler meg trygg med de unge og med de gamle.

Jeg føler meg trygg med de som er meg og de som er annerledes enn meg.

Jeg føler meg trygg med dyr, jeg føler meg avslappet med dyr, jeg lever i harmoni med alle dyr.

Været er min venn. Jeg er i harmoni med hele livet – solen, månen, vindene og regnet og jorden og jordens bevegelser. Jeg er i fred med elementene. Jeg er alltid komfortabel i all slags vær. Kroppen min tilpasser seg den ytre temperaturen. Jeg er rolig.

Jeg har også lært å være rolig. Midt i kaoset kan jeg være rolig. Ro er indre fred.

Jeg øver på å være fredelig når andre er opprørte. Jeg trenger ikke kjøpe meg inn i folks agitasjon.

For meg er sjelefred og å elske meg selv den viktigste tilstanden jeg kan oppleve.

Ved å endre tankene mine skaper jeg nå fred i min verden.

Fred erstatter frykt, redsel blir erstattet av ro, redsel blir stillhet, usikkerhet blir selvtillit.

Affirmasjoner for helse problemer

Her er en liste over noen av de psykiske årsakene til fysisk sykdom og hvordan du med tankens kraft kan få et bedre liv.

Disse affirmasjonene «helbreder» ingen. Men den setter deg i stand til å bidra til din egen helbredelsesprosess. Det er viktig at kropp, sinn og ånd er i likevekt:

 • Ta godt vare på kroppen
 • En positiv mental innstilling til oss selv og livet.
 • Vi trenger også en sterk åndelig tilknytning

Når disse tre tingene er i balanse, kan vi virkelig glede oss over livet. Ingen lege eller helsearbeider kan gi oss dette hvis vi ikke selv velger å ta del i healing- prosessen. Det finnes ingen ny viten. Alt er gammelt og uendelig.

Det mentale tankemønsteret som forårsaker flest sykdommer i kroppen, er kritikk, sinne, bitterhet og skyldfølelse.

« Alt jeg trenger å vite blir åpenbart for meg»

«Alt det jeg trenger, kommer til meg»

«Alt er  godt i min verden»

ProblemSannsynlig årsakNytt tankemønster 
ØresusNekter å lytte. Hører ikkje sin indre stemme. Stahet.Jeg stoler på mitt høyere jeg. Jeg lytter kjærlig til min indre stemme. Jeg gir slipp på alt som ikke er kjærlighet.   
Abscesser (byller)Opphissede tanker pågrunnav sårende opplevelser, fornærmelser og hevngjerrighet.  
AldringsproblemerFordommer. Gammelt tankemønster. Redd for å være seg selv. Avvisning av nuet.Jeg elsker og godtar meg selv i enhver alder. Hvert øyeblikk av livet er perfekt. 
Anemi«Jamenn» holdning. Gledesløs. Frykter livet. Føler seg ikke bra nok.Jeg kan trygt oppleve glede på alle områder av livet. Jeg setter pris på livet. 
AngstStoler ikke på livsstrømmen og selv livsprosessen.Jeg elsker og godtar meg selv, og jeg har tillit til livsprosessen. Jeg er trygg. 
AllergiHvem er du allergisk mot? Fornektelse av egen kraft.Verden er trygg og vennlig. Jeg er trygg. Jeg lever i harmoni med livet. 
BenaBringer oss videre i livet.Livet er til for meg. 
BesvimelsesanfallRedd og maktesløs. Mørklegger.Jeg er makten, styrken og innsikten som skal til for å kunne takle alt mulig i livet. 
BilsykeFrykt. Sitter fast. Føler seg lurt.Jeg beveger meg med letthet gjennom tid og rom. Bare kjærlighet omgir meg. 
Blodtrykk -HøytLangvarig følelsesmessig problem som ikke er løst.Jeg gir med glede slipp på fortiden. Jeg er i harmoni. 
BlødningerGleden renner ut. Sinne. Men hvor?Jeg er selve livsgleden som gir  og tar imot perfekt rytme. 
BrokkØdelagt forhold. Press, byrder, feilaktig kreativt uttrykk.Jeg har et vennlig og harmonisk sinn. Jeg elsker og godtar meg selv. Jeg er fri til å være meg selv. 
Bukspytt kjertelenRepresenterer sødmen i livetLivet  mitt er deilig. 
CysterKjører den gamle, smertefulle filmen om  og om igjen. Pleie sår. Feilaktig vekst.Filmene i sinnet mitt er vakre fordi jeg velger tanker som gjør dem vakre. Jeg elsker meg selv. 
DepresjonFølelse av forbudt sinne. Håpløshet.Jeg overskrider nå andres menneskers frykt og begrensninger. Jeg skaper mitt eget liv.
FistelFrykt. Blokkering av frigjøringsprosessen.Jeg er trygg. Jeg har full tillit til livsprosessen. Livet er til for meg.
ForkjølelseAltfor mye som skjer på en gang. Psykiske forvirring, kaos. Typisk oppfatning: «Jeg er forkjølet hele vinteren»Jeg lar sinnet slappe av og få fred. Klarhet og harmoni fyller meg og omgir meg.
ForstuingSinne og motvilje. Ønsker ikkje å bevege seg i en bestemt retning i livet.Jeg stoler på at livsprosessen utelukkende bringer meg dit det er best for meg å komme. Jeg er trygg. Alt er godt.
FøtteneRepresenterer vår forståelse – av oss sjølv, livet, av andre.Jeg har en klar forståelse, og jeg er villig til å forandre meg underveis. Jeg er trygg.
Grått hårStress. Tror livet må være strevsomt og vanskelig.Jeg har fred med meg selv og har det godt på alle måter i livet. Jeg er sterk og dyktig.
HodepineØdelegger selvet. Selvkritikk. Frykt.Jeg elsker og godtar meg selv. Jeg gjør med kjærlige øyne. Jeg er trygg.
HypotyreoseGir opp. Føler seg håpløst nedkjørt.Jeg skaper et nytt liv med nye regler som støtter meg helt og fullt.
KnærneRepresenterer stolthet og jegetJeg er fleksibel og bevegelig.
Klump i halsenFrykt. Ingen tillit til livsprosessen.Jeg er trygg. Jeg stler på at livet er til for meg. Jeg uttrykker meg fritt og gledesfylt.
KvalmeAngst. Avvisning av en ide eller en opplevelse.Jeg er trygg. Jeg stoler på at livsprosessen bringer meg bare gode ting.
LeddeneStår for nye retninger i livet og hvor lett disse bevegelsene gjøres.Jeg er alltid med på forandringer. Livet mitt blir guddommelig veiledet, og jeg går alltid i riktig retning.
MageknipAngst. Stanser prosessen.Jeg har tillit til livsprosessen. Jeg er trygg.
MagenRommer ernæringen. Fordøyer ideer.Jeg fordøyer livet med letthet.
MuskleneMotstand mot nye erfaringer. Musklene representerer evnen til å bevege oss i livet.Jeg opplever livet som en gledefylt dans.
NervøsitetFrykt, engstelse, kamp, raser av sted. Stoler ikke på livsprosessen.Jeg er på en uendelig reise gjennom evigheten, og det er massevis av tid. Jeg kommuniserer med hjertet. Alt er godt.
NummenhetHolder tilbake kjærlighet og omtanke. Mentalt døende.Jeg deler mine følelser og kjærlighet med andre. Jeg reagerer på kjærligheten i alle mennesker.
OsteoporoseFøler ingen støtte i livet.Jeg slår et slag for meg selv, og livet gir meg støtte på uventede og kjærlige måter.
PolypperVansker i familien, krangling. Barnet føler seg ikke velkommen, i veien.Dette barnet er ønsket. Velkomment og dypt elsket.
SmerterSkyldfølelse. Skyl søker alltid etter straff.Jeg gir slipp på alt som ikke minner om kjærlighet og glede i mitt sinn. Jeg beveger meg fra fortiden og inn i det nye, friske  og levende livet.
SvimmelhetFlyktig, rotete tankegang. Vil ikke se.Jeg er dypt konsentrert og har fred i livet. Det er trygt for meg å være glad og i live.
TarmeneOpptak. Absorbsjon. Eliminerer med letthet.Jeg tar opp i meg og absorberer med letthet alt det jeg trenger å vite, og gir med glede slipp på fortiden.
TretthetMotstand, kjedsomhet. Mangler kjærlighet overfor det man gjør.Jeg er entusiastisk til livet og full av energi og entusiasme.
TykktarmenRepresenterer lettelsen over å gi slipp på det som er over.Jeg er en del av livets perfekte rytme og strøm. Alt går guddommelig riktig for seg.
TærneRepresenterer de små detaljene i fremtiden.Alle småting ordner seg av seg selv.
ØdemHva eller hvem er det du ikke vil slippe?Jeg gir gjerne slipp på fortiden. Det er trygt for meg å gi slipp. Jeg er fri nå.
ØresusNekter å lytte. Hører ikke sin indre stemme. Stahet.Jeg stoler på mitt høyere jeg. Jeg lytter kjærlig til min indre stemme. Jeg gir slipp på alt som ikke er kjærlighet.  
ÅreforkalkningMotstand, anspenthet. Stivnet trangsyn. Nekter å se det gode i livet.Jeg er fullstendig åpen overfor livet og gleden. Jeg velger å se kjærlig på tingene.
ÅreknuterStår i en situasjon man misliker. Motløshet. Overarbeidet og utslitt.Jeg står ved sannheten, og lever og beveger meg med glede. Jeg elsker livet og går fritt omkring.

Jeg håper at du etter en stund vil merke positive og oppløftende endringer når du sier dine favoritt affirmasjoner daglig.

Kilde: Louise L. Hay, Helbred din kropp