Energi bilde og Chakraer

Ingen kommentarer til Energi bilde og Chakraer

Her har jeg malt et energi bilde. Dette er et bilde som skal gi deg energi når du ser på det, og hjelpe deg til å styrke chakraene.
Er dette farger som «treffer» deg, kan det hende du trenger å styrke noen av disse chakraene.

Hva er Chakraer:
Chakra betyr energihjul og lyshjul på Sanskrit, og er bindeleddet mellom kropp og sjel.

Chakraene er våre energisentre. De er åpningene som gjør at livsenergien kan flyte inn og ut av auraen og kroppen vår. De er ikke fysiske, vi kan altså ikke se de med det blotte øyet. De ligger på midtlinjen gjennom hele kroppen og binder livsenergien med den fysiske kroppen. Det er mest vanlig å dele systemet opp i syv hovedchakraer, der hvert senter representerer sin egen farge og funksjon, ulike fordeler og svakheter ved et livsområde.

Rot chakra Energi

På dette bildet er det fargene Rød, Oransje, gul og energiene som er i fokus.

Rød = Rotchakra
Rotchakraet gir energi til den fysiske kroppen, føttene, ben- og skjelettstrukturen, neglene, binyrene, tykktarmen, endetarmen, endetarmsåpningen og celleoppbyggingen.
Plassering: mellom anus og kjønnsorganene, eller halevirvelen ved den 3. korsryggvirvel.

Egenskaper: overlevelse, materie, jordforbindelse, moderkraften, styrke, tillit, fysiske behov, trygghet, praktisk sans og hverdagens realiteter (bolig, jobb, økonomi, familie)

Hvis rotchakraet er i ubalanse kan du oppleve: mental sløvhet, ”tomhet”, dårlig konsentrasjon, manglende evne til stillhet, fiasko, vondt for å nå mål, vanskelig for å leve i den alminnelige verden, sensitiv for skadelig jordstråling og lignende.

Typiske problemer som kan oppstå ved dårlig funksjon i chakra 1: smerter i korsryggen, åreknuter, hemorroider og endetarmsproblemer.

For å avbalansere rotchakraet kan du: bli flinkere til å fokusere på ro, tålmodighet og kroppskontroll og sørge for å være mye ute i naturen. Ha gjerne på deg røde klær eller mal et rødt bilde.

Oransj = Harachakra/Sakralchakra
Harachakraet gir energi til beina, kretsløpet, de nedre tarmene, hele bekkenområdet, blindtarmen, forplantningsorganene, regulerer den kvinnelige syklus, urinblæren, prostata og livmor, kjønnskjertlene (eggstokk og testikler), regulerer dessuten all væske i kroppen.

Plassering: fire fingerbredder under navlen, forbundet med korsbeinet.

Egenskaper: Seksuell energi, kreativ kraft, følelsesmessig balanse, livsglede og relasjoner.

Hvis harachakraet er i ubalanse kan du oppleve: ubalansert seksualdrift, ustabilitet, separasjonsangst, følelse av isolasjon, problemer med sosialt samvær og vanskelig for å utrykke følelser og å akseptere deg selv.

Typiske problemer som kan oppstå hvis chakra 2 er i dårlig funksjon er: menstruasjonsproblemer, barnløshet, vaginale infeksjoner, smerter i underlivet, impotens, frigiditet, cyster på eggstokkene, svulster og celleforandringer i kjønnorganene, blære- og prostataproblemer, kjønnssykdommer, nyrebekkenbetennelse og smerter i nedre del av ryggen.

For å avbalansere harachakraet kan du: alltid starte dagen med å si til deg selv at du er god nok, opparbeide mer toleranse og respekt for andre mennesker og deres meninger og behov. Ha gjerne på deg oransje klær eller mal et oransj bilde.

Gul = Solarplexus
Solarplexus gir energi til magen, mellomgulvet, musklene, fordøyelsessystemet, galleblæren, nyrene, leveren, bukspyttkjertelen, milten, nervesystemet og den midterste del av ryggsøylen.

Plassering: mellom navlen og nedre del av brystbenet, det tilsvarer til den 7. brystvirvel.

Egenskaper: personlig kraft og egenvilje, jeg-et

Hvis solarplexus-chakraet er i ubalanse kan du oppleve: maktbegjær, stort ego, behov for kontroll, liten kontakt eller aksept for følelser, dårlig selvfølelse/selvtillit og selvrespekt, nervesammenbrudd.

Typiske problemer som kan oppstå hvis chakra 3 er i dårlig funksjon er: magesår, mage- og tarmproblemer, overflødig kilo rundt livet, diabetes, betennelse og kreft i bukspyttkjertelen, nyreproblemer, sykdommer i binyrene, leverproblemer, gallestein, forstoppelse, fordøyelsesproblemer, anoreksi, bulimi, kvalme og diaré.

For å avbalansere solarplexuschakraet kan du: fokusere mindre på jobb, prestisje og alvorlige ting og tillate deg selv å leke mer, le mer og føle mer. Ha gjerne på deg gule klær eller mal et gult bilde.

Og siden du har lest hele teksten helt ned hit, så var det kanskje litt interessant? Da foreslår jeg at du maler ditt eget energibilde – og heng det opp på en vegg du ser ofte! God fornøyelse 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.